İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Sağlıklı Dişler Özgüveni Artırır!

Düzgün dişlerin özgüvene katkısı büyük. Kahkahalarını sınırlayanlar estetik dişlerle tanıştıktan sonra güvenle gülmeye başlıyor.

Hemen herkesin, vücudunda beğenmediği bir kusuru, ufak tefek de olsa sevmediği bir noktası bulunur. Bu durum, kimilerinde özgüven eksikliğine hatta takıntılara kadar giden sorunlara yol açar. Özgüvenini yeniden kazanmak isteyenlerse çeşitli çarelere başvurur. Yüzünde ya da vücudunda yaptığı küçük değişikliklerle kendilerini yeniden doğmuş gibi hissederler. (Bakınız, Gülüş Tasarımı)

Özgüveni artıran yöntemlere yer vereceğimiz beş gün boyunca uzmanlar, estetik diş uygulamalarından, cilt gençleştirmeye, vücudu inceltici metotlara kadar pek çok yönteme başvuran kadınlardaki değişiklikleri anlatacaklar.

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Başkanı Diş Hekimi Galip Gürel’le, estetik diş hekimliğini, özgüven üzerindeki etkilerini ve estetik dişlerle birlikte kişide görülen değişimleri konuştuk. 

 

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş hekimliği, diş hekimliğinin bütün branşlarını içine alan, ortodonti tel takma, diş eti ve yumuşak doku sorunları, kemik içine implant yerleştirme, dişlerin üzerine porselen yapma gibi pek çok branşı bir şemsiye altında toplayan bir uğraşı alanı.

 

Estetik Diş Hekimliği Neler Kattı, Neler Kazandırdı Mesleğinize?

Tedavi planlamasını değiştirdi. Eski diş hekimliği anlayışından bugünkü diş hekimliğine 180 derece bir dönüş var. Eskiden diş doktoruna gidildiğinde dişinizde çürük varsa hemen o noktadan tedavi başlardı. Önce çürük temizlenir, ondan sonra sorun varsa dişetleri düzeltilir, sonuna doğru hastanın rahat çiğneyip çiğneyemediğine bakılırdı. En sonunda da artık estetik olarak rötuş ne ne yapılabileceğine bakılırdı. Şimdi bu tamamen değişti. Önce hastanın yüzüne bakıp estetik olarak eksikliklerini saptayıp ona yeni bir dizayn çıkarıyoruz. Sonra fonksiyona, dişetlerine, yumuşak dokularına, çürüklerine bakıyorsunuz. 

 

Eskiden Diş Hekimlerinden Korkulurdu Şimdi Estetik Amaçlı Güle Oyna Gidiliyor...

Kesinlikle. Estetik diş hekimliğinin bir avantajı da bu. Eskiden diş hekimine gitmek insanların aklına bile gelmiyordu. Ta ki dişi ağrıncaya, şişene kadar. Ama şimdi hastalar en azından diş hekimlerine danışmak için bile geliyorlar.

Estetik diş hekimliği, hastayı kendi isteğiyle diş hekimine götüren bir olgu. Eskiden yaygın olan ''ihtiyaçtan'' (need dentistry) anlayışı yerini, ''isteyerek'' (want dentistry) anlayışına bıraktı. 

 

Dişlerin Özgüvenimiz Üzerindeki Etkisi Nedir Sizce?

Araştırmalara göre, biriyle ilk tanıştığınız zaman öncelikle gözlerine bakıyorsunuz. Fakat bu insanların gözüne bakma süreniz 2 - 3 saniyeden fazla değil. Bakışlar hemen gözlerden ağıza kayıyor. Güzel dişler varsa oraya takılıp kalıyorsunuz. 

Sağlıklı, daha temiz görülen ağızlar her zaman insanların pozitif yönünde dikkatini çeker. Bu nedenle de önemlidir.

Tabii bazen kimi hastaların gerçek olmayan beklentileri olabiliyor. Kendinde gördüğü problemlerin dişten kaynaklandığını zannedip dişler yapıldığı zaman bütün bu problemlerin biteceğine inanıyor. Bu noktada hastaları doğru ayırt edip, doğru yönlendirmek lazım. (Bakınız, Diş İmplantı Tedavisiyle Güven Tazeleyin!)

 

Estetik Diş Hekimliğinin Sırrı Nedir?

Herkes gülüşün öndeki dişlerle olduğunu sanıyor. Halbuki ağzımızın arkasındaki, gözükmeyen ya da pozisyonları farklı dişlerin, bütünlüğü sağlamada çok büyük rolleri var. Öndeki dişlerinize bir şey yapmasanız da arkadaki dişleri düzelttiğinizde birden çok hoş gözükmeye başlıyor. 

Hastanın yeni gülüşüyle aynaya baktığı zaman içinde bir hoşluk hissetmesi lazım.
Ünlülerden, yeni bir proje öncesinde dişlerine estetik işlemler yaptırmak isteyenler oluyor mu?

Bugün başta sanatçılar olmak üzere görsellik herkes için çok önemli. Doğru yapılmış sağlıklı gözüken dişler de görsellik için çok tamamlayıcı bir öğe.

Dolayısıyla ünlülerin albüm çıkarmadan önce böyle bir isteği olabiliyor ve hakikaten de onun özgüvenini acayip artırıyor. (Bakınız, Yıldızların Gülüşlerindeki Parıltının Sırrı)

Biz bu tip bir uygulama yapıp da kendinden daha da hoşlanmayan hiçbir bir hasta görmedik. Uygulamadan 3 - 4 gün sonra çektiğimiz fotoğraflar için kliniğe geldiğinde hastanın gözlerindeki ifade, saçı, makyajı o kadar farklı oluyor ki... Belli ki çok büyük bir değişiklik var içinde.

 

Bu Sayede Yaptırmayı Düşündükleri Estetik Operasyondan Vazgeçenler Oluyor mu?

Pek çok insan, ''Yüzümde burnumu mu yaptırsam, kaşımı mı kaldırsam?'' derken o yüzün aslında gözlerden sonraki en dominant bölgesi olan alt kısmını çok ıskalıyor. Bu nedenle çoğu hasta, uygulama yaptıktan sonra plastik cerrahi arayışından vazgeçiyor. 

 

En Sık Hangi Yaş Grubu Başvuruyor?

35 - 50 yaş arası. Çünkü kariyer, sosyal çevre, etrafındaki olaylar nedeniyle kişilerin en dinamik olduğu zamanlar. 

 

Hastayı Nasıl Yönlendiriyorsunuz?

Geliştirdiğimiz bir yöntemin çok büyük faydasını görüyoruz. Eskiden diş kesiliyor, üstüne porselenler takılıyordu. Porselenin takıldığı gün, hastalara büyük bir sürpriz oluyordu. 

Bazı hastalar, gülüşünü beğendiğini kişinin fotoğraflarıyla geliyor veya ''Naturel olsun, biraz beyaz ve uzun olsun'' falan diyor. Bunlar çok sübjektif.

O yüzden öncelikle üç boyutlu ''gülüş önizlemesi'' (smile preview) yaparak yapılacakları önceden görebiliyoruz.