İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Ortodonti Tedavisine Yetişkin İlgisi Arttı

Çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini birtakım aparatlar yardımıyla düzenleyen diş hekimliği uygulaması olan ortodonti tedavisinin, son yıllarda yetişkinler arasında da yaygınlaştığı bildirildi.

Diş Doktoru Hakan Gürcan Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortodonti tedavisinin, ağız hijyeninin sağlanmasını kolaylaştırarak diş ve diş eti sağlığının korunmasında etkili olduğunu söyledi.

Sadece dişleri kapsayan ortodontik bozuklukların düzeltilmesinde yaşın sorun olmadığını belirten Gürel, her yaşta uygulanabilen bu yöntemin, kısa vadede dişlerin estetik görünümüne ve sağlığına yapılacak akıllı bir yatırım olduğunu ifade etti. Gürel, şöyle konuştu:

''Gelişen teknolojiyle beraber ortodontik tedavi yöntemleri yetişkinlerde de yaygın olarak kullanılmaya başladı. Braketleri düşündüğünüzde aklınıza ilk gelen gençler olsa da ortodontik tedavi, yaşları ne olursa olsun insanlara yarar sağlayabilir. Bugün çok sayıda yetişkin rahatsız edici bir gülümsemeyi düzeltmek için tel takıyor. Hem daha az görünür braketler hem de daha uygun ödeme planları gibi modern ortodontik ilerlemeler, tedaviyi yetişkinler için çekici bir seçenek yapmaktadır. Braketler daha sık görülmeye başlandı. Erişkinlerin ortodontik tedavi görmesi onların kendilerine ne kadar değer verdiğini ve bakımlı olduğunu gösteriyor.'' (Bakınız, Ortodonti Tedavisi)

 

''Ortodonti Tedavisiyle Dişlerin Ömrü Uzar''

Dişsel çapraşıklık ve kapanış bozukluğu olan yetişkin bireylerde diş çürüğü, diş aşınmaları, diş eti ve eklem problemlerinin görülme riskinin artacağına dikkati çeken Gürel, ''Toplumumuzda erişkin dönemde görülen dişsizlik oranı, diş hekimliğindeki gelişmelere paralel olarak geçmiştekine nazaran büyük bir düşüş göstermiştir. Bu olayda beraberinde yetişkin bireylerde ortodontik tedavi ihtiyacının artmasına neden olmuştur'' dedi.

Gürel, çeneler arasındaki uyum bozukluklarının yetişkinlerde cerrahi müdahalelerle düzeltilebileceğini belirtti.

 

Düzgün Dişlerin Bakımı Daha Kolay

Düzgün sıralanmış dişlere sahip ağızlarda dişlerin daha kolay temizlenebildikleri için diş eti rahatsızlığının görülme riskinin azaldığını ifade eden Gürel, ortodontik tedavi öncesi, ortodontik tedavi sırasında veya sonrasında hastanın bir diş hekimi ya da periodontist tarafından tedavisinin gerekli olabileceğini kaydetti. (Bakınız, Diş Eti Hastalıkları)

Gürel, estetik yönden kaygı taşıyan erişkin hastalarda ortodontik tedavi sırasında seramik ya da şeffaf materyalden yapılmış braketlerin kullanılabileceğine dikkati çekerek, diğer bir alternatif olarak da braketlerin dişlerin dil yüzeyine (arkasına) yapıştırılarak yapılan "lingual ortodontik tedavi" şekli olduğunu sözlerine ekledi. (Bakınız, Lingual Ortodonti)