İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Dişler İhmale Gelmez!

Diş Sağlığında Erken Tanı Çok Önemli..

Amerikan Temple Üniversitesi Diş Kanal Tedavi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Yeşilsoy, diş sağlığının çok önemli olduğunu ve hiç bir zaman ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanının önemli bir faktör olduğunu belirten Yeşilsoy, sağlıklı bir insanın yılda en az iki kez diş hekimine muayene olması gerektiğine vurgu yaptı. (Bakınız, Koruyucu Diş Hekimliği)

Uzun süredir Temple Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Yeşilsoy, diş çürümelerinin habersiz bir şekilde gerçekleştiğini ve diş ağrısı olmamasının sağlıklı olacağı anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Diş çürüklerinin oluşmasında birçok sebebin olabileceğini hatırlatan Yeşilsoy, "Besinler içinde diş çürümesine en çok neden karbonhidratlar, yani şekerli gıdalardır. Dişler iyi temizlenmeyecek olursa, üzerinde besin artıkları ve mikropları birikir. Asitler dişin koruyucu tabakası olan diş minesi üzerinde küçük delikçikler oluşturur. Bu delikler giderek genişler ve küçük oyuklar haline gelir. Diş minesinin erimesi ile çürük hızla ilerler, alttaki tabakada derin oyuklar meydana getirir ve diş çürümeye başlar." diye konuştu. (Bakınız, Diş Çürükleri)

Prof. Dr. Yeşilsoy, diş rahatsızlığı olanların alanlarında uzmanlaşmış diş hekimlerine gitmesini de tavsiye etti. Yeşilsoy, diş tedavisinde yapılacak yanlış bir müdahalenin hem sağlık açısından daha karmaşık bir hale geleceğini hem de maddi açıdan da daha pahalı olabileceği konusunda da uyardı. Dişlerin sağlıklı olması birey açısından elzem bir konu iken bunun korunması noktasında da Yeşilsoy bazı tavsiyelerde bulundu: "Yemekten sonra dişlerin fırçalanması ve yemek artıkların dişlerin arasından kontrollü bir şekilde çıkarılması gerekir. Aşırı tatlı ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince kaçınmak ve bunlar yendikten sonra mutlaka dişlerin fırçalanması lazım. Ayrıca fındık, ceviz vb. kabuklu yiyecekler dişlerle kırılmamalıdır. Bunlara dikkat edenlerin dişlerini daha sağlıklı koruyabilir." (Bakınız, Ağız Bakımı)