İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Dişsizliğe Kök Hücre Çözümü

Özellikle süt dişinin özünde bol miktarda bulunan kök hücreleri, gelecekte başta dişsizlik olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde önemli avantajlar sağlayacak. Kök hücreler, vücutta tüm doku ve organları oluşturan ana hücreler olarak biliniyor. Günümüzde hastalıkların tedavisinde, hastalanmış hücrelerin sağlıklı hücrelerle değiştirilmesine yönelik "kök hücre tedavisi"nin büyük önem kazandığını belirten Diş Hekimi Protez Doktoru Çağdaş Kışlaoğlu, süt dişi ve 20 yaş dişlerinin, insan vücudunda kemik, kıkırdak, kas, sinir hücre ve dokularına dönüşebilme potansiyeli bakımından ön planda olduğuna dikkat çekti. Dr. Kışlaoğlu, kök hücre tedavisi için kordon kanı bankacılığı kadar diş bankacılığının da bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Diş Bankası'nın merkezinin, ADB'nin Massachusetts eyaletinde, Boston şehrinde olduğunu kaydeden Kışlaoğlu, " Merkezin Türkiye'deki şubesi, İstanbul-Nişantaşı'nda hizmet veriyor" dedi.

Dişleri saklamak için diş çekim tarihi için öncelikle diş bankasını aramak gerekiyor. Diş Bankası'ndan uzman görevliler gelerek çekim bittikten sonra imzalanan sözleşmeyi ve dişin konulacağı kiti diş bankasının Türkiye şubesine getiriyor.

(Ayrıca Bakınız, Diş Kaybında İmplant Tedavisi)