İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Çocukların Dişlerine Ücretsiz Koruma

6-12 yaş grubunda olan çocuklarınızın kalıcı dişlerini uzun süre koruyacak diş kaplamasını ücretsiz yaptırabilirsiniz.

‘Diş Koruma Günleri’ nedeniyle başlatılan ve 25 Ekim tarihine kadar sürecek kampanyada yaşadıkları yerlerdeki katılımcı diş hekimlerine ulaşabilecek.

Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Birol Karakaya, 6-12 yaş arası çocukların kalıcı dişlerini uzun süre koruyacak diş kaplamasının ücretsiz yaptırılabileceğini söyledi. Karakaya, Türk Diş Hekimleri Birliği ile bir firmanın düzenlediği “Diş Koruma Günleri”nin devam ettiğini kaydetti. Projenin asıl amacının kalıcı dişlerin küçük yaştan itibaren korunması bilincini toplumda yaymak olduğunu vurgulayan Karakaya, “Kampanyaya katılmak isteyenler yaşadıkları yerlerde kampanyaya katılan diş hekimlerine ulaşabilirler” dedi. (Bakınız, Çocukların Dişleri Niye Çürüyor?)

25 Ekim tarihine kadar devam edecek kampanyadan, 6-12 yaş grubunda çocuğu olan tüm ailelerin yararlanmasını isteyen Karakaya, şunları söyledi: “Aileleriyle birlikte bize gelen çocukların, hayat boyu kullanacakları kalıcı dişlerini, çürümeyi önleyici özel bir madde ile ücretsiz kaplıyoruz. Diş bakımına gerekli özenin gösterilmediği ve çürüklere neden olan şekerli madde tüketiminin en fazla olduğu bu dönemde çocukların dişlerine yapılan bu kaplama, dişlerin uzun süre kullanımı için büyük önem taşımaktadır. 6 ile 9 ay arasında çürüğe karşı kesin koruma sağlayan bu kaplama maddesi belli bir süre sonra ağız içinde eriyerek kaybolmaktadır. Bu işlemin yararını gören aileler, kendilerine verilecek bilgiler kapsamında bundan sonra çocuklarının dişlerinin bakımında daha duyarlı davranacaklardır.” (Bakınız, Koruyucu Diş Hekimliği)

Karakaya, bu olanaktan daha çok vatandaşın yararlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.