İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Ağız İçindeki Protezlere Dikkat!

Total Protez FiyatlarıTemizlik ve Bakımı İhmale Gelmez.

Uzmanlar, ağızda çeşitli nedenlerden dolayı kaybedilen dişler, dudak ve yanak desteği için takılan tüm yapay materyallerin bakımının düzenli olarak yapılmasını tavsiye ediyor.

Protezle birlikte yitirilen dudak, yanak desteği, konuşma-çiğneme fonksiyonu ve estetik görüntü geri kazanıldığı belirtildi. Açıklamada, "Eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan, gülmeyi unutmuş kişilerin psikolojik açıdan desteklenmesi sağlanır. Protezlerle insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır. Plak, yiyecek artığı ve tartar oluşumunun önüne geçebilmek için protezlerin günlük temizlik ve bakımı önemlidir. Protez altındaki dokunun sağlığının idamesi, enfeksiyonların önüne geçilmesi için düzenli bakım şarttır." denildi. (Bakınız, Ağız İçindeki Protezlere Dikkat)

Yemeklerden sonra protezi suda yıkayarak yiyecek artıklarını uzaklaştırmanın tavsiye edildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Yatmadan önce su, çeşitli diş macunları ya da protez bakım ürünleri kullanarak protezinizi fırçalamalısınız. Fırçalama işleminde aşındırıcı tozlar protez yüzeyine zarar vereceği için aşındırıcı tozlar kullanılmamalıdır. Fırçalama işleminde özel protez fırçaları ya da normal diş fırçaları kullanılabilir. Günlük fırçalamayla birlikte özel efervesan protez temizleme tabletleri kullanılarak kimyasal haftalık protez bakımı yapılmalıdır. Tüm bu bakıma rağmen uzun zaman zarfında protez içine işleyen lekeler ve tartarlar ancak diş doktorunuz tarafından ultrasonik araçlarla temizlenebilir ve protezinizin cilası yenilenir."  (Ayrıca Bakınız, Protez Dişler)