İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Ağız Kokusu ve Bakteri Savaşı

Ağız Kokusuna Neden Olan Bakteriler

Michigan Diş hekimliği Okulu The Forsyth Enstitüsü’nden araştırmacılar , yaptıkları yeni bir çalışma ile dilimizin arka kısmınını etkileyen bakteri çeşitleri buldu. Bazı bakterilerin ağız kokusuna karşı koruyucu etkiye sahip olduğu, fakat diğerlerinin keskin bir kötü koku yarattığını söylediler.

Klinik Mikrobiyoloji Dergisi’nin Şubat sayısında yayınlanan çalışma, dilin üstünde bulunan kötü koku yayan ve taze bir nefes sağlayan bakterileri karşılaştırmak için yapılan gen sıralanışına dayanıyor. (Bakınız, Ağız Kokusunu Dikkate Alın!)

 

“Ağız Kokusu”, Yiyecek ve İçeceklerin Sebep Olduğu Geçici Ağız Kokusundan Farklıdır.

Ağız kokusuyla ilgili 6 bakteri çeşidi bulundu, bu mikropların birkaçı ağız kokusu bulunmayan insanlarda görülmedi.

Araştırma gurubu lideri Bruce Paster, her insanın ağzında 75-100 arasında farklı mikropların yaşadığını, tüm insanların ağzında toplu halde 700 kadar nüfuslandığını söyledi. Ancak, bilimadamlarının sadece bu mikropların 300 tanesinin ismini bildiğini belirtti. İnsan vücudundaki hücrelerden daha çok sayıda ağızlarında bakteri bulunduğunu kaydeden Paster, “Her plak örneği 10 milyon ile 100 milyon hücreye sahip olabilir. Araştırmacılar, 92 çeşit bakteri buldu. Bunların 29 tanesi bilimsel literatürde daha önce hiç tanımlanmamıştır. Bu nedenle, diğer mikroplar nefesinizin güzel yada kötü kokmasını sağlayabilir” dedi. (Ayrıca Bakınız, Ağız Kokusu Nedenleri?)

Kaynak: HealthScoutNews