İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Son Çare Diş Hekimi!

Çocukların Dişleri Neden Çürüyorİlköğretim okullarında okuyan çocukların yüzde 84’ünün, 30 yaş sonrasındaki kişilerin ise yüzde 47’sinin ağzında çürük diş var.

Türkiye’de insanların diş hekimlerinden korktuklarını belirten Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gültekin Yıldız, “İnsanlarımız diş çektirmeyi (kader) olarak görüyorlar. Son çare olarak bize geliyorlar” dedi.

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gültekin Yıldız, insanların diş sağlığına gereken önemi vermediklerini ifade ederek, “Görmezseniz yaşarsınız, ama yiyemezseniz yaşayamazsınız” diye konuştu. Türkiye’deki insanların yüzde 97’sinin dişlerinde çürük bulunduğunu bildiren Yıldız, ilköğretim okullarında okuyan çocukların yüzde 84’ünün, 30 yaş sonrasındaki kişilerin ise yüzde 47’sinin ağzında çürük diş bulunduğu bilgisini verdi. (Bakınız, Çocukların Dişleri Neden Çürüyor)

İltihaplı bir dişin, diğer organlara da zarar verdiğini hatırlatan Yıldız, “Ağızdaki mikroplar kan yoluyla vücudun her yerine ulaşır ve buralarda tahribata yol açar. Halkımız diş hekimlerinden çok korkuyor. İnsanlarımız diş çektirmeyi (kader) olarak görüyorlar. Son çare olarak bize geliyorlar. Gelip (ağzımda bir problem var mı?) diyen insan çok az. Ağız sağlığı bilinci henüz gelişmemiş” diye konuştu.

 

“FIRÇALAMA 2 DAKİKA SÜRMELİ”

Diş fırçalamanın önemine dikkati çeken Yıldız, şu uyarılarda bulundu: “Diş eti rahatsızlığı olan kişiler, yumuşak diş fırçalarını seçmeli. Diş etlerinde herhangi bir problem yoksa sert fırçaları çok bastırmadan kullanılabilir. Dişler günde 2 kez en az 2’şer dakika süreyle fırçalanmalı. Dişimizi fırçalar fırçalamaz hemen tükürmemeliyiz, macunu 2 ya da 3 dakika ağızda bekletmeliyiz ki etkili olabilsin. Diş beyazlatmak için kullanılan tozları tavsiye etmiyoruz. Diş ipi ve gargara, dişleri fırçaladıktan sonra uygulanabilir.”  (Bakınız, Diş İpi Kullanımı)

 Dişlerin özellikle gece yatmadan önce fırçalanmasının önem taşıdığını anlatan Yıldız, geceleri ağızda asit ve tartar oluşumunun yoğunlaştığını vurguladı.
 Yıldız, 6 ayda bir diş hekimine, ağız kontrolü yaptırılmasını da önerdi.