İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Sigara Diş Kaybına Sebep Oluyor

Sigara ve Diş Sağlığı

Bilimadamları tütünün, diş iliğinde iltihaba neden olan belirli bakteri türlerinin çoğalmasına yol açtığını kaydetti

Sigaranın, sadece kalp ve akciğer rahatsızlıkları ile kansere neden olmadığı, dişlere de zarar verdiği açıklandı.

Alman Rheinische Post gazetesinin ABD’de yayımlanan diş sağlığı dergisi “Journal of Periodontology”ye dayanarak verdiği habere göre, Amerikan Dişeti Hastalıkları Akademisi’nde (AAP) görevli bilim adamları, 21 ila 92 yaşlarında puro veya pipo içen 705 kişi üzerinde araştırma yaptılar. Tütünün, diş iliğinde iltihaba neden olan belirli bakteri türlerinin çoğalmasına yol açtığını kaydeden bilim adamları, puro veya pipo içme alışkanlığı olanların yüzde 17,6’sinde diş kökü çevresi iltihabına rastladılar. Bu oranın, puro veya pipo içmeyenlere göre 3 kat daha fazla olduğunu kaydeden bilim adamları, puro veya pipo içen kişilerin ortalama 4 dişini kaybettiğini tespit ettiklerini belirttiler. AAP’nin Başkanı Michael McGuire, araştırmayı değerlendirirken, “Sigara içen hastalarıma her zaman, ileride dişsiz gülümsemek zorunda kalabileceklerini hatırlatıyorum” dedi. (Bakınız, Sigara Ağız Kokusu Yapıyor)

 

Sigara İçmek Diş kaybının En Önemli Nedeni!

Şeker ve çikolata gibi tatlı besinlerin çocuklarda dişlere verdiği zararın benzerini sigaranın yetişkinlerde yol açtığını belirten bilim adamları, sigaranın diş etlerine yeterince kan gitmesini engelleyerek diş sağlığını bozduğunu söylediler.

Sonuçları Journal of Dental Research adlı dergide yer alan araştırma, diş sağlığını en çok gözardı edenlerin 20-30 yaşları arasındaki genç erkekler olduğunu ortaya koydu.

Araştırmayı gerçekleştiren Newcastle Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Mark Pearce, yetişkinlere ağız sağlıklarını koruyabilmek için sigarayı bırakmaları çağrısında bulundu. (Bakınız, Sigara ve Ağız Sağlığı)