İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Bembeyaz, Bakımlı Dişlerle ‘Estetik’ Gülümseyin

Bleaching Diş Beyazlatma

Çapraşık ve bozuk dişler hiç hoş görünmüyor değil mi? Oysa düzgün, parlak, beyaz dişler artık hayal değil! Yeni estetik diş uygulamaları ile doğal dişleri hiç aramayacaksınız...

Her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere estetik diş hekimliği sayesinde kavuşmanız mümkün. Diş beyazlatmadan, görünmeyen diş teline kadar kozmetik amaçlı birçok yenilik sizi bekliyor. Ancak estetik açıdan güzel dişlere sahip olmak sadece bu tekniklerden geçmiyor.

Acıbadem Hastanesi Bakırköy Diş Kliniği Sorumlusu Erhan Aydınlar “Artık diş hekimine gitmek kuaföre gitmekten farklı değil, tabii problemi biriktirmemek kaydıyla! Diş hekimliğinde amaç koruyucu hekimliktir. (Bakınız, Koruyucu Diş Hekimliği) Bu, hem daha ekonomik hem de hasta açısından sağlıklıdır. Bu amaçla yılda 2 kere diş hekime gitmek ve düzenli olarak dişleri fırçalamak gerekir.” diyor. İşte her bakımdan estetik dişlere kavuşmanız için bilmeniz gerekenler…

 

Fırçalama Tekniği

Bakımlı ve bembeyaz dişlere sahip olanın birinci yolu dişleri düzenli olarak fırçalamaktan geçiyor. Ancak bunun için doğru fırçalama tekniklerini bilmek gerekiyor. Dt. Erhan Aydınlar birçok kişinin dişlerini düzgün fırçalamadığı için sadece fırçaladığını zannettiğini belirterek şunları söylüyor: ” Dişlerin günde en az iki kez, mümkünse üç kez dikkatli bir şekilde fırçalanması gerekmektedir. İyi bir fırçalamanın süresi 3-4 dakikadır. Diş fırçalamanın kalitesi çok önemlidir. Diş fırçası ve hatta diş macunu hekim tavsiyesiyle alınmalı. Ortalama 3 aylık periyodlarla yenilenmelidir. Dişler diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır.” (Bakınız, Diş Fırçalama Teknikleri)

Tüm bu anlatılanları yapmak bile ağız ve diş sağlığınız için yeterli değil. Diş Hekimi Erhan Aydınlar diş fırçalamanın diş sağlığının ancak üçte birini oluşturduğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor: 

“Diş fırçası ile temizlenemeyen bölgelerde dişlerin ara yüzlerinde diş ipi gibi yardımcı materyallarin kullanımı gerekmektedir. Dolgu ve protez dişlerin ara yüz fırçaları diş ipi gibi yardımcı materyaller kullanılarak mutlaka temizlenmelidir. Bu tür ortamlarda yiyecek birikimi ve diştaşı oluşumu artmakta ve dolayısıyla dolgu altı çürüklerine diş eti rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Diş ipi dışında yeni bir ürün olan ağza püskürtülerek kullanılan “water pick”lerin ve ağız gargaralarının kullanılması hekimler tarafından önerilmektedir.”  (Bakınız, Diş İpi Kullanma Videosu)

 

Diş Beyazlatma

Dişlerin düzenli olarak bakımının yapılmasının yanı sıra diş beyaztlatma teknikleri sayesinde bembeyaz dişlere kavuşmanız mümkün. Beyazlatma dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri giderme işlemi olarak tanımlanıyor. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi var.

Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği bir metod. Öncelikle hastanın diş kalıbı alınıyor. Alt ve üst çene için aparat yapılıyor. Hasta bu aparatı belirli saat ve sürelerde günde 1 saat takıyor. Bir haftalık süre sonucunda bembeyaz dişlere kavuşuyor. Hekim kontrolü altında yapılmadığından sakıncalı bulunmaktadır. (Bakınız, Evde Diş Beyazlatma)

İkinci yöntem ise klinikte hekim tarafından uygulanıyor. Diş etleri, hekim tarafından izole edilip, diş ağartıcı ilaç uygulanıyor. Özel ışık kaynakları (ışıksızları da var) kullanılarak yaklaşık bir buçuk saatte sonuç alınıyor. (Bakınız, Bleaching-Lazer Diş Beyazlatma)

 

Görünmeyen Diş Teli

Diş dizilimi bozuk olanlara, dışarıdan görünmeyen diş teli takılıyor. Ağzın iç kısmına metal tel veya dişin diş kısmına takılan porselen ortalama 6-12 ay gibi bir sürede düzelme sağlıyor. Dt. Aydınlar artık çarpık dişler tel takmanın her yaşta mümkün olduğunu söylerken ‘estetik açıdan rahatsız olanlar için görünmeyen diş teli uygulaması yaygın olarak yapılıyor” diyor. (Bakınız, Görünmeyen Diş Teli Tedavisi)

 

İmplant Uygulaması

İmplant eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleri olarak adlandırılıyor. Hastanın eksik dişi olduğu durumlarda implant uygulaması tercih ediliyor. Estetik ve doğal taklit etmede, hastanın rahat kullanımı düşünüldüğünde implant, diş hekimliğinde tercih edilen bir yöntem. Implant, yaklaşık 15 dakikada uygulanıyor. (Bakınız, İmplant Nedir?)

 
Fissür Örtücüler

Diş hekimlerinin en çok karşılaştığı sorulardan biri “Çocuğumun dişlerinin çürümesini önlemek için ne yapmam gerekiyor?” Artık günümüzde modern diş hekimliğindeki gelişmeler sayesinde çocukların da dişlerini çürükten korumak oldukça kolaylaştı. Diş çürüklerinden korunmada en etkili uygulamalarından bir tanesi de Fissür Örtücüler. Dt. Aydınlar fissür örtücülerle ilgili şu bilgiyi veriyor: “Fissür Örtücü azı dişlerinin çiğneme yüzeylerini örten ve dişleri çürüğe karşı koruyan akıcı kıvamda bir maddedir. Çocukların dişlerinin bu maddeyle kapatılmasıyla çürükler engellenir. Hiçbir ağrı yaratmayan İşlem sadece 10 - 15 dakika sürüyor.” (Bakınız, Fissür Örtücüler)

 

Güzel Bir Gülüş İçin Gülüş Tasarımı

Güzel dişlere ve dolayısıyla güzel gülüşlere sahip olmanın en büyük sırrı çürük dişlerden uzak durmak. Aslında bu hiç de zor değil. Diş çürümelerine yolaçan faktörleri bilip bunlar karşı tedbir almak yeterli. Diş çürümelerinin en önemli nedenlerinden birisi, dişlerin arasında kalan yemek artıkları. Bu nedenle haftada en az üç kere dişipi kullanın. Bir şey içtikten ya da yedikten sonra engeç yarım saat sonra ağzınızı suyla çalkalayın. Günde 2 kez diş fırçalama alışkanlığınız olsa bile özellikle şekerli besinler yedikten sonra bu işlemi aksatmamak gerekiyor. (Bakınız, Gülüş Tasarımı)

Ayrıca kolalı içeceklerden de uzak durmalısınız. Kırmızı şarap ve kahveye gelince... Her ikisinin de izleri ağızdan ve dişlerden kolay kolay silinmediği için fırçalamak da çok fazla çözüm sunmuyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar az tüketmekte yarar var. Ve en büyük düşmanlardan biri de tabi ki sigara. Dişlerinizin sararmasına, dişeti problemlerinin artmasına ve çirkin bir görüntüye yol açıyor. Sigara, ağız içi ısısının artmasıyla diş eti problemlerine de neden oluyor. Dolayısıyla bu alışkanlıktan kurtulmak gerekiyor.

 

Sağlıklı Dişler İçin…

  • Dişlerinizi günde en az iki kez, mümkünse üç kez dikkatli bir şekilde fırçalayın.
  • Hekim tavsiyesi ile aldığınız diş fırçası ve diş macununu 3 aylık periotlarla yenileyin.
  • İyi bir fırçalamanın süresinin 3-4 dakika olduğunu unutmayın.
  • Dairesel hareketler uygulayarak alt ve üst dişlerin ön ve arka yüzeylerini iyice temizleyin. 
  • Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi gibi yardımcı ürünler kullanın.
  • 6 ayda bir diş hekiminize kontrole gitmeyi ihmal etmeyin.