İmplant Fiyatları 2021 | Zirkonyum Diş Fiyatları 2021 Ankara İstanbul
Tıkla Ara!
İmplant ve Estetik Diş Hekimliği

Diş Çektirmek Son Çare Olmalı!

Diş Çekimi Fiyatları 2018-2019

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, diş tedavisinde öncelikle dişin doğal yapısının korunması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, kaybedilmiş dişlerin yerine teknoloji kullanılarak yeni diş yapıldığını, bu sayede sağlam, sağlıklı ve estetik dişe kavuşulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, Kayseri Diş Hekimleri Odası’nca düzenlenen konferansta, eski amalgam dolguların yerini artık beyaz dolguların aldığını kaydetti. Beyaz dolgunun ışıkla sertleştiğini, hem estetik hem daha sağlıklı olduğunu belirten Eskitaşçıoğlu, “Siyah renkli amalgam dolgu, civa ve gümüş içermekte. Çirkin görünmekte, bağlantısında problem oluşturmakta. Dişinde bu dolgudan olan kişi metal çatal ve kaşıkla yemek yerken dolguya değdiğinde, pillerdeki gibi galvanit akıma maruz kalmakta. Civa içermeyen beyaz dolguda bu tür sorunlar yaşanmaz” dedi. (Bakınız, Estetik Dolgular)

 

Hemen Gidip Çektirmemeli!

Kökü sağlam olan dişe kanal tedavisi uygulanması gerektiğini (Bakınız, Kanal Tedavisi) ifade eden Eskitaşçıoğlu, şunları söyledi: “Dişi kırılan kökünü çektirmemeli, kanal tedavisi yaptırmalı. Bu köke değişik maddeler kullanarak yeni diş eklenebilmekte. Örneğin bisikletten düşen çocuğun dişinin görünen kısmı kırıldı. Hemen gidip çektirilmemeli. Düşen parça süt içinde ya da ıslak bir ortamda diş hekimine götürüldüğünde yerine yapıştırılabiliyor. Diş tedavisinde öncelikli olan, dişin doğal yapısını korumaktır.” (Bakınız, Diş Çekimi)

Kaybedilmiş dişlerin yerine teknoloji kullanılarak titanyum implant ile yeni diş yapıldığını anımsatan Eskitaşçıoğlu, “Diş tamamen kaybedildiğinde, kemiğe monte edilen özel yüzeyli titanyum metaller var. 8-15 milimetre uzunluğunda olan bu metaller, halk arasında dübel vida diye bilinen vidalara benzeyen implantlardır. Titanyumdan üretilen metalleri, kemik kendinden bir parça olarak kabul ediyor. Bu sayede sağlam, sağlıklı ve estetik dişe kavuşulmuş oluyor” diye konuştu. (Bakınız, İmplant Nasıl Yapılır?)